Freelance activiteit: Dé Oversluiter

Hoe gaan we te werk bij u als opdrachtgever?

De laatste jaren zijn veel mensen overgestapt naar een andere hypotheek en vaak meteen ook naar een andere geldverstrekker. Dit had vaak verschillende oorzaken. Vanwege de lagere maandlasten, een verbouwing of wellicht de uitkoop van uw ex-partner. Het blijkt echter dat lang niet in alle gevallen het oversluiten zo voordelig heeft uitpakt! Er dient heel uitgebreid te worden stilgestaan bij de financiële en fiscale gevolgen van het overstappen op een andere hypotheek en/of andere geldverstrekker.

Echt vergelijken

Zo zult úw klant een goed vergelijk moeten maken tussen zijn huidige lasten en de lasten voor de nieuwe hypotheek gebaseerd op een gelijke rentevast periode (écht vergelijken). Daarbij moet hij ook rekening houden met de resterende looptijd van zijn huidige hypotheek en deze doorrekenen in uw eventuele nieuwe hypotheek (écht vergelijken). Ook de voorwaarden van zijn huidige hypotheek en mogelijke nieuwe hypotheek kunnen een rol spelen (wederom écht vergelijken). Helaas worden in de praktijk de echte vergelijking nog weleens vergeten of niet inzichtelijk gemaakt, waardoor een totaal vertekend beeld ontstaat. Hierdoor lijkt het op het eerste gezicht al snel interessant om de hypotheek over te sluiten terwijl dat dus eigenlijk niet zo is. Sterker nog, het blijkt in veel gevallen zelfs in uw nadeel te werken! Een goede reden dus om niet over één nacht ijs te gaan als het gaat om het oversluiten van uw hypotheek. Kortom het gaat hier om écht vergelijken, wij zullen dus ook voor úw klant de oversluiting bekijken.

Hét oversluit advies

Úw klant wordt geholpen om op een zorgvuldige manier te bekijken of het oversluiten van zijn hypotheek écht interessant en écht voordelig voor hem is. Alle aspecten worden meegenomen in de afweging! Allereerst wordt gekeken naar de reden waarom over oversluiten wordt nagedacht. Gaat het uitsluitend om lagere maandlasten? Of overweegt úw klant om te gaan verbouwen en twijfelt hij tussen een aanvullende hypotheek en een
nieuwe hypotheek? Het zijn namelijk twee volledig verschillende uitgangspunten. En wilt úw klant dan meteen van de gelegenheid gebruik maken om de rente voor een wat langere periode vast te zetten? Of wilt úw klant juist meer flexibiliteit?

Welke kosten moet úw klant gaan maken voor het oversluiten van zijn hypotheek en bekijken we samen in hoeverre deze in aanmerking komen voor fiscale aftrek. En dan moeten we, voordat hij een goede afweging kan maken, natuurlijk ook nog in kaart brengen hoe lang het duurt voordat deze kosten zijn terugverdiend.

  

3 Ster Advies
Drieteenspecht 4
7827 RG Emmen

Mail directinfo@3steradvies.nl
(0591) 65 33 08
(06) 20 63 55 12
www.3steradvies.nl
www.3steradvies.wordpress.com